ПОЛИТИКА


Цецка Цачева: БАСТА няма да ни разцепи

52 6636 28.08.2013
Цецка Цачева: БАСТА няма да ни разцепи

ГЕРБ няма да се разцепи от създаването на БАСТА. Това заяви пред БНТ бившият председател на НС Цецка Цачева. Тя каза, че не знае дали са водени разговори с депутати от ГЕРБ да се присъединят към БАСТА.



България е демократична държава с многопартийна система. Нормално е всеки да определи своята партийна принадлежност, каза Цачева, но препоръча партия да се прави когато има идеология, а не когато си против определен отговорен активист в друга партия. Имаме намерение от есента да бъдем отговорна опозиционна сила и затова ще имаме членове в парламентарните комисии, заяви Цачева. „Напуснахме парламента заради промяната в закона за ДАНС, за да може да се назначи Делян Пеевски. Сега чистката на кадри продължава и затова мястото на опозицията е в парламента, тъй като там гласът ни ще се чува най-силно“, категорична е бившата председателка на НС.

Нямаме промяна в намерението си за провеждането на незабавни предсрочни избори, подкрепяме исканията на протестиращите затова, добави тя. ГЕРБ ще сезират и прокуратурата, която трябва да провери дали има данни за престъпление в изпратеното от ОД на МВР – Варна писмо до местната централа на партията, в която се иска списък на новоприетите членове. Това е политическа репресия непозната до момента, категорична е Цецка Цачева.

Тя каза, че ГЕРБ има много общи неща в идеологията с партиите от Реформаторския блок, но всичко зависи как те ще се ситуират в политическото пространство. Това е обединение от партии, но трябва да има персонификация, за да започнат разговори, категорична е Цачева. ГЕРБ няма да контактува единствено с партиите от тройната коалиция, която управлява в момента – БСП, ДПС и Атака, отсече депутатът от ГЕРБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама