НОВИНИ


Ваня Стефанова е новият зам.-шеф на ДАНС

26 8488 28.08.2013
Ваня Стефанова е новият зам.-шеф на ДАНС
Ваня Стефанова

Ваня Стефанова е новият заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност". Това реши правителството по време на редовното си заседание.



Ваня Стефанова е родена на 26 септември 1973 г. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски". Дълги години е работила като следовател и прокурор. От 2008 г. е командирована в Софийска градска прокуратура като прокурор в Специализираното звено към ВКП за разследване на измами, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. От април 2010 г. е прокурор в СГП. Неколкократно е награждавана за високи професионални постижения.

Името на новата зам.-шефка на ДАНС не е известно с други публични дела освен това за печатница "Мултипринт", където тя е един от наблюдаващите прокурори. То все още не е завършило, като от прокуратурата засега неофициално допускат, че едва ли ще се стигне до някакви обвинения, тъй като няма доказателства в подкрепа на хипотезата, че откритите около 480 000 бюлетини са били предназначени за подмяна на парламентарния вот.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама