НОВИНИ


Във Варна Оле Нидал ни учи как да умрем правилно

15 7894 31.08.2013
Във Варна Оле Нидал ни учи как да умрем правилно
Оле Нидал

Чрез учението Пхова датчанинът Оле Нидал, признат за Лама, ще учи българи що е смъртта и как да умрат. Последният урок от серията за смъртта е днес във Варна, в кв. Виница.


По време на медитацията върху "съзнателно умиране" участниците ще имат възможност да „работят интензивно с процеса на собствената си смърт”, гласи рекламата на събитието. Будистките учения съдържат много точни описания на процеса на умиране, смъртта и етапите между смъртта и прераждането.

По време на медитационната практика човек се научава да прехвърля съзнанието си в момента на смъртта към състоянието на най-висше блаженство, според учението на Диамантения път. Лама Оле е преподавал Пхова на повече от 80 000 човека, които е обучил как да умират и след това да се прераждат.

Тези, които са преминали курсовете на Пхова практика, се научават и как да помагат на другите в момента на смъртта. Лама Оле Нидал се е учил от различни тибетски лами, и днес има най-значителен принос за преподаване практиката на смъртта в западния свят.

Практиката Пхова предизвиква физически и умствени изменения. Тя открива централния енергиен канал в нашето тяло и позволава в момента на умиране да преминем в Чистата страна на Буда – Безкрайна светлина. За целта ни трябва определена подготовка, която се изразява в повтарянето на мантрата ОМ АМИ ДЕВА ХРИ 100 000 пъти. Трябва ви още будистко убежище, което аз ще ви дам в началото на курса”, казва Лама Оле Нидал.

Днес десетки българи ще разберат как да умрат правилно и какво ще стане с тях след смъртта – къде ще идат и дали ще се преродят.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама