НОВИНИ


Кубрат Пулев: Кличко са голяма империя, но мога да се справя

5 10228 01.09.2013
Кубрат Пулев: Кличко са голяма империя, но мога да се справя
Кубрат Пулев

Сега предстои голямото надлъгване за световната титла. Аз нямам никой зад гърба си. Благодарен съм на хората, които ме подкрепят, но не съм обвързан с никаква власт.



Мечтите ми бяха свързани с това да стана републикански, европейски шампион. Тези неща ги постигнах още при аматьорите. Не е лесно в професионалния бокс. Игрите са големи. Нямат респект към България, но мисля, че ще променим това, каза по БТВ българският шампион Кубрат Пулев.
 

Донякъде съм по-интересен, защото досега и в чужбина не са виждали такъв човек. Тони Томпсън на 41 години си е младеж за бокса. Беше в много добра физическа форма, преби два пъти най-голямата надежда на Англия. Знаеха, че съм добре подготвен физически и психически. В 7-8 рунд беше кулминацията. Той се опита да наложи своя стил на игра, но аз устоях. Сериозни удари му нанесох, но не бях играл 12 месеца и това го спаси от нокаут. Игрите са много големи и когато се появи още една сила, която е заплаха, се опитват да го държат настрани.

Не ме притеснява погледът на Кличко. Те самите са една голяма империя. Зад тях стоят големи хора със сериозни средства и това ги прави големи. Всичко премислят, не рискуват, правят нещата тактически правилно. Мисля, че мога да се справя.
 

С моя мениджър решихме да продължа по този път, а не с години да си защитавам европейския пояс. Не мисля, че трябва да тъпча на едно място. Надявам се Господ да е с мен, аз нямам никой зад гърба си. Благодарен съм на хората, които ме подкрепят, но не съм обвързан с никаква власт.

Нямам боксов кумир. Харесвам много неща от много боксьори. Али е бил уникален за времето си. Заимствам от всеки, ако нещо ми хареса го слагам в моя арсенал от игра и виждане.
 

Краката са ми невероятно пъргави. Още в националния тим почти всеки месец късах маратонки. Бях 48 кг, когато станах за първи път шампион на България. Баща ми Венко изигра огромна роля да съм Кубрат Пулев. Той ни е личен пример, на всичко ни е научил с брат ми.

 

Сега предстои голямото надлъгване за световната титла. Ще гледам в Москва мача между Кличко и Поветкин. Победителят ще трябва да играе с мен за защита на световната титла. Още преди две години казах, че този момент ще дойде. Никога не съм се изхвърлял. Винаги съм вярвал. Всичко може да се постигне с воля, желание и търпение.
 

Израснали сме нормално, не сме имали много. Доволен съм от това, което съм постигнал. Сега, в най-важния момент, ще дам всичко от себе си", каза Кубрат Пулев, който се обяви за построяването на паметник на хан Аспарух в градинката на НДК.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама