НОВИНИ


Орешарски назначи двама нови зам.-министри

18 5260 02.09.2013
Орешарски назначи двама нови зам.-министри

Премиерът Пламен Орешарски назначи двама заместник-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.



Борислав Ангелов става заместник-министър на инвестиционното проектиране. Той е завършил архитектура в УАСГ и международни икономически отношения в УНСС.Специализирал е маркетинг и мениджмънт във Висшата международна школа по маркетинг и мениджмънт МАРКОМ.

Дълги години новият зам.-министър е бил съдружник и управител в различни дружества за вносна и износна търговия. Ангелов е бил и ръководител на българската служба за търговско-икономически връзки в Брюксел. В последните години е член на Съвета на директорите на „Нитен” АД и на Съвета на директорите на „БКС Витоша” АД.

Министерството обаче все още няма сграда. Министър Иван Данов, заедно със сътрудничката си, използват сградата на Министерски съвет. Част от подчинените дирекции пък са в министерството на Регионалното развитие и благоустроиство. Все още ведомството няма и устройствен правилник. Не е ясно и кога реално ще започне да функционира новосформираното ведомство.

Иван Кръстев става заместник-министър на образованието и науката. Кръстев е магистър по международни отношения от СУ „Св. Климент Охридски” и по финанси от УНСС. В периода от 2006 г. до 2010 г. заема различни длъжности в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в Министерството на труда и социалната политика. От началото на 2011 г. досега е главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни програми” в Агенцията по заетостта.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама