НАРОДЕН ГЛАС


„България си ти!“ помага на семейството на нелепо загинал моторист от Казанлък

0 6859 03.09.2013
„България си ти!“ помага на семейството на нелепо загинал моторист от Казанлък

Национално движение „България си ти!“ помага на семейството на загиналия моторист от Казанлък Марин Попов. Подкрепата за съпругата Росица Попова и 2-годишното им дете Мартин няма да бъде еднократна и се наложи след нелепата му смърт на 13 август 2013 г.



32-годишният  моторист, който бе зам.-председател на МК „Змейовете“-Павел баня, се включваше активно в инициативите на Национално движение „България си ти!“ и беше член на организацията.

 

Помагаше на хората в нужда и подкрепяше кампанията на Сдружението „Без нарокотици, алкохол и агресия на пътя!“. До трагичната загуба на Марин се стигна след нелеп пътен инцидент на околовръстния път на Стара Загора.

 

При катастрофата тежкотоварен автомобил блъска Марин и бяга от местопроизшествието. Полицаите установяват на място, че при потеглянето си в посока север от крайпътна отбивка, тирът отнел предимството на движещия се в посока север моторист и го блъска.

 

53-годишния шофьор, който бе намерен няколко часа след инцидента в Пловдив, с алкохол от 3,49 промила, бе освободен след 72-часово задържане. Една от най-големите пречки по делото е намирането на доказателства, че по време на инцидента, водачът на тежкотоварния автомобил е употребил алкохол.

 

Марин бе погребан на 14 август в родното му село Енина. С трагичен рев на моторите го изпратиха стотици рокери, приятели, близки и колеги. Заради смъртта му мотоклуб „Змейовете“ отложиха мотосъбора в Павел Баня, който трябваше да се проведе дни след смъртта му. Следващата година съборът ще се организира в памет на Марин.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама