НОВИНИ


М. Манолова: Правителство свърши за 3 месеца повече работа от предишното за 3,5 г.

77 5698 05.09.2013
М. Манолова: Правителство свърши за 3 месеца повече работа от предишното за 3,5 г.
Мая Манолова

Министрите толкова много са се заработили, та нямат време за друго. Хората, които подкрепят Пламен Орешарски, също имат право да дойдат на жълтите павета и до заявят, но представители на БСП не са плащали за протестите. Съответният партиен клуб може да го е направил.



Няма логика сметките на ток на хората да бъдат повишени, защото цената му беше намалена с 5%, обясни по БТВ зам.-шефката на НС Мая Манолова. В противен случай това би било скандал. Ще иниицирам незабавно едно заседание и на Комисията по гражданско общество и едно на Комисията по енергетика. Ще предложа да поканим и шефовете на ЕРП-тата и представители на ДКЕВР, обеща тя. Хората, които се оплаквали, обаче били много и достатъчно възмутени, каза Манолова и напомни, че ако една сметка е с 30% по-висока от предходни, клиентът може да откаже да плати, а ЕРП-то трябва да докаже защо сметката е такава. Манолова пое личен ангажимент да изясни случаят.

За 100-те дни на кабинета Орешарски тя каза, че това е първото правителство, което е направило за българските граждани и фирми за 3 месеца повече отколкото предходното свършило за 3,5 години. Идеален човек няма как да бъде намерен за която и да е позиция, каза тя и добави, че много по-аткрактивни за медиите са балерините и шоуто пред парламента от реалните проблеми.

Сериозна критика търпят медийните и публичните изяви на министрите, те толкова много са се заработили, та нямат време за друго, каза още Манолова. Хората харесват премиера Орешарски, но трябва по-активна медийна политика, за да разберат хората какво се случва, посъветва Манолова.

Контрапротестът е следствие на протеста, но и в протестите участваха представители на десните партии, които не са парламентарно представени, съобщи тя. Вчера протестът вече стана изборно мероприятие и се превърна в протестен туризъм, така обаче направиха мечешка услуга на протестите, обобщи Манолова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама