НОВИНИ


Депутатите подхващат тефтерчето с инициали И.Ф., Б.Б, Ц.Ц.

3 5421 05.09.2013
Депутатите подхващат тефтерчето с инициали И.Ф., Б.Б, Ц.Ц.

Днес народните представители ще анализират доклада за работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси през 2012 г. както и тефтерчето на отстранения вече председател на комисията Филип Златанов.



Тъкмо от него излязоха инициалите И.Ф., Б.Б, Ц.Ц. Тефтерчето на Златанов стана известно със скандални записки и инициали на политици с директиви - да се удари, да се забави, да се оправи, припомня БГНЕС. Според прокурорите Златанов, който в момента е обвиняем, е отбелязвал директиви за хода на определени преписки.

 

В показаните страници от тефтера има имена на много лица от обществено-политическия живот, сред които и името на Росен Плевнелиев. Заради скандала Искра Фидосова се отказа от депутатския си мандат и напусна всички ръководни постове в партията.
 

От БСП и ДПС пък обявиха, че комисията за конфликт на интереси е била използвана от бившите управляващи за саморазправа с политически опоненти. Очаква се депутатите да създадат и временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени от председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама