НОВИНИ


ГЕРБ питат ще подаде ли Цветлин Йовчев оставка

69 5394 05.09.2013
ГЕРБ питат ще подаде ли Цветлин Йовчев оставка
Цветлин Йовчев

ГЕРБ поиска изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев във връзка с протестите. Той трябва да отговори на въпроса кои защо издава заповеди за полицейски тормоз срещу мирно протестиращи граждани.



Вътрешният министър беше обвинен в полицейска репресия. 

Ще понесе ли министър Йовчев лична отговорност за извършените репресии, подавайки оставка или с оставането си на поста ще покаже, че това е модел на действие на цялото правителство и ще даде поредно основание да искаме оставката на целия провален кабинет, зададоха въпрос от ПГ на ГЕРБ в декларация, прочетена от парламентарната трибуна.
 

По време на гражданските протести срещу управлението на страната полицията си е позволила по скандален начин да спира автобуси с протестиращи, да изисква лични данни за превозваните хора, да разпитва гражданите за маршрута и целта на пътуването им, смятат от ГЕРБ и определят това като недопустима полицейска репресия. Други подобни случаи имало от Сандански, Разлог и Бургас, а във Варна полицията си позволила да изиска от ГЕРБ лични данни на всички новопостъпили членове от цялата област.
 

ГЕРБ намират тези факти за грубо погазване на Конституцията и законите на България и отправят въпроси към вътрешния министър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама