МИСТЕРИИ


Робот астронавт се обади от Космоса

0 5734 05.09.2013
Робот астронавт се обади от Космоса

Японският робот астронавт Киробо направи първото си обаждане от Международната космическа станция (МКС). Това е и първото обаждане на робот от Космоса.



Ракетата, с която пътува Киробо, беше изстреляна на 4 август. След 6-дневен полет тя се скачи с МКС. Освен високо технологичното изобретение, с ракетата бяха доставени питейна вода, храна, дрехи и работни материали за 6-членния екипаж. Собствениците на 34-сантиметровия робот са получили обаждането на 21 август. Думите му са били, че се носи из МКС.

Революционният робот е програмиран да говори само на японски език. Целта на неговата мисия е да записва разговорите си с астронавта Коичи Ваката, който се очаква да пристигне в космическата станция по-късно през годината. Двамата ще водят разговори и ще си правят компания по време на престоя си извън земната орбита. Освен това собствениците му са планирали и много обаждания до Земята.

Приключението на Киробо в Космоса е планирано да продължи една година и половина. Очаква се роботът астронавт да се завърне на Земята през декември 2014 г.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама