НОВИНИ


#ДАНСwithme 86: Протестиращите почетоха паметта на дисидента Георги Марков

57 4542 07.09.2013
#ДАНСwithme 86: Протестиращите почетоха паметта на дисидента Георги Марков

Малоброен е антиправителственият протест пред Министерски съвет във втория от трите почивни дни. Все пак недоволни граждани се събраха с искане за оставка на кабинета "Орешарски", придружени с тъпани, свирки и знамената на България и Европейския съюз.



Протестиращите почетоха с минута мълчание паметта на писателя дисидент Георги Марков. Атентатът срещу него е извършен на този ден преди 35 години, заради критиките му срещу тоталитарната власт на БКП и Тодор Живков. Преди това те изпяха българския химн.

Шествието премина по обичайния си маршрут към Народното събрание и Орлов мост, като блокираха движението, докато преминаваха, скандирайки "Оставка".

Пътуващият контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски пък днес беше във Видин. Организаторите се разграничават от определения като протест и контрапротест и твърдят, че са гражданска инициатива в подкрепа на правителството, заявиха те пред БНТ. Поддръжниците на кабинета пристигнаха с личните си автомобили. Малко бяха хората от Видин, които ги посрещнаха на централния площад.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама