НОВИНИ


Военните прибират от Нико Тупарев имот с 23 сгради!

6 7561 09.09.2013
Военните прибират от Нико Тупарев имот с 23 сгради!

Военният министър Ангел Найденов ревизира продажбата на атрактивен имот в пловдивското село Марково, собственост на Министерство на отбраната.



Мажоритарен собственик е не кой да е, а продуцентът Нико Тупарев, съобщава Марица. Причината са неизгодните условия и изключително ниската цена, при която е разиграна и спечелена на таен търг бившата мобилизационна база в пловдивския Бевърли хилс.

Тя е с площ 49 898 кв.м., плюс 23 сгради с обща застроена площ 4426 кв.м. Процедурата за провеждане на търга е открита на 1 март т.г , а самият търг е проведен на 16 април. Таванът достигнат по време на наддаването е 933 000 лв., а купувачът е софийската фирма „Лайм” ООД. Недвижимият имот на Министерство на отбраната е актуван с Акт за частна държавна собственост на 25 септември м.г. от тогавашния областен управител Здравко Димитров.

Мажоритарен собственик в "Лайм" ООД с 4250 дяла, като с 85% от общия капитал е продуцентът Никола Тупарев. Негов съдружник е Александър Тошев. Именно Тошев е играл на търга за военния имот в Марково, съответно името му фигурира и в заповедта за купувач. До момента няма подписан договор между него и Министерство на отбрантата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама