НОВИНИ


Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов

43 6476 11.09.2013
Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не вярва почетният председател на ДПС Ахмед Доган да е посочил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. По думите му по-скоро това е направил председателят на левицата Сергей Станишев.


В кулоарите на парламента бившият премиер допълни, че Пеевски е разбрал какви проблеми щеше да има, ако беше останал на поста.

„Аз мисля, че г-н Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много големи проблеми за него самия, защото щеше да бъде използван от двете партии - БСП и ДПС и да бъде каран да върши мръсната работа. Мисля, че сега, когато панически бягат от това назначение - и Станишев и Местан, той ще направи своите избори за какво са го предложили", добави Борисов.

Според лидера на ГЕРБ не е възможно Ахмед Доган да стои зад кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС.

„Винаги съм казвал, че Доган е от най-добрите политици на прехода, не вярвам той да направи такова предложение, знаейки какво ще се случи впоследствие. За разлика от другите, той винаги е можел да предвижда събитията. Според мен е предложение на Станишев, защото той излезе тогава и каза, че това е човек, който ще свърши някакви работи, които са нестандартни. Под нестандартни работи в служба като ДАНС разбирам нещо извън закона. Затова аз считам, че на Станишев вече почти всичките му действия са извън закона", каза още Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама