ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Веско Маринов става маратонец! Бягал яко

9 8408 13.09.2013
Веско Маринов става маратонец! Бягал яко
Веселин Маринов

Маринов ще пробяга над 10 км, което за него не било проблем, защото имал здрава закалка от години.



Веселин Маринов се е записал за участие на 10,56 км на състезанието Tall Run идната неделя. То ще се проведе на три дистанции около НДК, като най-голямата е 21,097 км, или полумаратон, а късата ще е 5,28 км, пише 24 часа. 

Маринов ще пробяга над 10 км, но не тренира специално за маратона. Над 20 20 години той тича по 10-12 км всяка сутрин. Домът му се намира срещу Националната спортна академия и певецът всекидневно се възползва от спортната база. "Най-много да пропускам по една седмица общо в годината. Тичам, където и да съм - и в Мюнхен, и във Виена, и в Каспичан - навсякъде си намирам място и спортувам", обясни Маринов.
Затова сега няма да се подготвя по специален начин за маратона, нито ще си купува екип, защото има. Има и опит с маратоните - участвал е поне на 10 в София през годините, но гледал да не се набива на очи. "Не се нареждам най-отпред. Не го правя, за да се пише за мен, а за мое лично удовлетворение. Това е една провокация", каза още той.

В момента Маринов обикаля из България, за да уговори предстоящата трета серия концерти от промо турнето на албума "Носталгия". Обиколката му започва от Монтана на 7 октомври и завършва със Самоков на 18 декември. На 3 декември е големият концерт, който по традиция всяка зима изнася в зала 1 на НДК.

Крайният срок за записване за състезанието е тази неделя. До момента има близо 100 заявки за участие на различните дистанции. Стартът ще е пред билетния център на НДК, а обиколките ще се бягат през Моста на влюбените и през парка до басейна "Спартак" и обратно.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама