НОВИНИ


Няма заплаха за България заради вълната от сирийски бежанци

0 6865 14.09.2013
Няма заплаха за България заради вълната от сирийски бежанци

Няма пряка терористична заплаха за България заради вълната от сирийски бежанци, които идват у нас. Това заяви в „Седмицата” на Дарик премиерът Пламен Орешарски. По думите му заради ситуацията в Сирия има „повишен риск”, който се отнася не само за нашата страна, а и за региона.


„Терористична заплаха няма към нашата страна. Има повишен риск не само в България, а в целия регион, няма да сбъркам ако кажа дори в цял свят. Съвеременният динамичен свят не може да изключи каквато и да е заплаха, това го виждаме в последните няколко десетилетия”, каза той.

„Има сигнали, не пряко към нашата страна, а общи по характер, взели сме съответните мерки. Но в прекия смисъл, така както поставяте въпроса, считам, че е преувеличено”, допълни министър-председателят.

На въпрос дали България би подкрепила военна операция заради употребата на химическо оръжие, Орешарски отговори: „Първо бих искал да подчертая, че ние осъдихме използването на химическото оръжие като крайно нехуманно действие. Ние по всякакъв начин ще дадем нашия принос срещу използването на химическо оръжие, където и да е по света”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама