НОВИНИ


Скандал във Вип Брадър за цигански гласове, прокуратурата атакува

38 8802 18.09.2013
Скандал във Вип Брадър за цигански гласове, прокуратурата атакува
Ангел Рашков Булфото

Прокуратурата може да извади от къщата на ВИП Брадър Ангел Рашков, син на Кирил Рашков, известен още и като цар Киро. Причината за драстичната мярка са признанията на Рашков-младши как се купуват цигански гласове.


Партиите от години търсили известната фамилия от Катуница за осигуряване на цигански гласове по време на избори. В разговор със съквартирантите Мишо Шамара и Павел Чернев, ромският бизесмен разкрил начините за купуване на гласове и решаване на избори в полза на една или друга партия или кандидатура.

Форумите се взривиха след признанията на Ангел Рашков и той бе поканен за разговор в сутрешния блок на Нова тв с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев. Те няколко пъти споменаха, че подобни признания са скандални, а самото купуване е незаконно. Самият Ангел Рашков отказа да назове конкретни партии и политици, които са влизали в сделки за гласове, но заяви, че е готов да даде показания пред прокуратурата, ако се наложи.

 

Все пак Рашков-младши спомена конкретен случай в Плевен. Там на местни избори ромските гласове помогнали на Найден Зеленогорски да спечели кметския пост. Гласовете на циганите бил осигурил самият цар Киро. В момента Зеленогорски е сред най-активните членове на партията на Меглена Кунева „България на гражданите” и претендира, че е ново лице, което ще се бори с корупцията и далаверите в политиката.

 

Преди изборите партиите обещават всякакви неща само и само да си осигурят гласовете на циганите, а след това не правят нищо. На нас пари не са давали, но не са ни закачали за данъците, например, и сме живяли много спокойно, призна Ангел Рашков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама