НОВИНИ


ГЕРБ обмислят предложение на Реформаторския блок

33 5198 18.09.2013
ГЕРБ обмислят предложение на Реформаторския блок
Булфото

ГЕРБ обмисля вот на недоверие за конкретна политика на правителството, вместо за цялостната политика, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той обясни, че днес ще обсъди с колегите си от парламентарната група дали вотът на недоверие, който планират да внесат в четвъртък, да не е за отделен сектор.


Причина за преформулирането на вота са изказвания на лидери в Реформаторския блок. Според тях вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца, в които няма право да се внася нов вот.

"Това, което чух снощи от Радан Кънев, че с пълен вот за 6 месеца обслужваме БСП, е много тежък упрек към нас и не мога да го допусна. Меглена Кунева е казала, че е по-добре с няколко частични вота на недоверие да се работи и да не се дава този комфорт от 6 месеца. Обадиха ми се няколко души от "Протестна мрежа". Най-малкото, което ще направя, е да го премисля с колегите. При всички случаи остава за четвъртък", обясни Бойко Борисов.

На въпрос защо не са премислили това преди обявяването за внасяне на вот за цялостна политика, лидерът на ГЕРБ обясни: "Помислихме го. Когато направим няколко вота, девалвира този инструмент - вот на недоверие, и ставаме такива, каквито бяха те в предишното управление - правеха вотове на доверие, които не минаваха и само се губеше време". Във всяка една тема ние можем да искаме вот на недоверие, и то достатъчно обосновано. Всички сектори са слаби. Тук говорим за много слаби и по-малко слаби.

Това днес, което се случва с назначението на зам.-министър на инвестиционното проектиране, разбираме, че е политическо назначение, но това е много строго експертна дейност. Вчера се махат шефката на ДНСК, защото разрушиха веселите села, които бяха в чашите на язовира. В момента третата партия маха кадрите на първата партия, има ли логика и морал в това, пита Борисов.

"Искам да се съобразя и с останалите опозиционни партии. Ще говоря с колегите още веднъж", заяви Борисов.

На въпрос как ще коментира притесненията на президента Росен Плевнелиев за тежка политическа криза, Бойко Борисов отговори: "Не мога да коментирам притесненията на президента, защото това са различни институции. Факт е, че има тежка политическа криза, поради това, че първата политическа сила, избрана от българите, не участва в управлението на страната".

Борисов сравни това с Шампионската лига и добави: „Това означава, че шампионът на България не участва в лигата. Не е логично това".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама