НОВИНИ


Министърът на инвестиционното проектиране проговори

12 5190 19.09.2013
Министърът на инвестиционното проектиране проговори
министър Иван Данов

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов определи ведомството си като министерство на строителството, "за по-голяма яснота". Министерството на регионалното развитие (МРР) по-скоро щяло да се занимава с развитието на територията, комуникациите и инфраструктурата между регионите и в големи мащаби. Неговото ведомство щяло да се занимава с техническата среда на решенията.


Пред Нова тв Иван Данов съобщи, че в министерството вече работят 60 души от общо 120. "В природата празно няма, министерството се създава във вакуум", каза той. Номинираният от ДПС зам.-министър Джейхан Ибрямов щял да осъществява връзките между ведомството и общините, за което уверил, че има опит и познания. Данов търсил такъв човек от месец и половина, обърнал се и към лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. "Хората които разбират от общини и кметства са кметове и общински съветници, а свободни хора няма", каза министърът. 

Той съобщи, че министерството все още няма банкова сметка и ползва тази на Министерството на регионалното развитие. 

Данов заяви, че не е чувал критики от Димчо Михалевски, нито думите на депутата от БСП, че няма нужда да се създава структурата, която Данов оглавява, нито пък изразеното на глас съмнение в квалификацията на Джейхан Ибрямов. "Може и да е удар под кръста", коментира Данов.  
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама