НОВИНИ


Програмата на кабинета била популистка

31 4946 20.09.2013
Програмата на кабинета била популистка

Темата, която обсъждаме днес, трябваше да бъде обсъдена при полагането на клетвата на правителството. Програмата на правителството е изключително популистка. Това заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.



Като пример Цветанов посочи програмата на кабинета в сектор „Отбрана“. Според него записаното от кабинета повтаря заложеното в сектора от предишното управление. „И още нещо изключително важно – липсват основните приоритети за продължаване на международното партньорство. Също така не виждаме никакъв акцент в политиката за Сирия. Не знам дали не сме закъснели чувствително с тази тема“, коментира Цветанов.

„ПГ на ГЕРБ няма да подкрепи тази програма, защото в нея няма нищо конкретно заложено и с ясна визия за управлението“, заяви Цветан Цветанов.

Йордан Цонев изрази подкрепата на парламентарната група на ДПС към програмата на правителството. Цонев посочи, че от ДПС настояват за програмно бюджетиране в здравеопазването, за антимонополно законодателство и мерки за защита на потребителите.

„Както каза нашият председател господин Местан – продължителността на живот на този кабинет зависят от ефективността на действията“, каза Йордан Цонев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама