МИНАЛО


Убили Васил Илиев, за да не се освободи от създателите си от ДС

25 12211 21.09.2013
Убили Васил Илиев, за да не се освободи от създателите си от ДС
Александър Маринов

Това разкрива доц. Александър Маринов, човекът, разговарял последно с него. Васил Илиев искал да се отдели от хората, които са го създали, затова го елиминирали.


18 години след разстрела на първия голям бос на ВИС Васил Илиев, човекът, разговарял последно с него и тогавашен шеф на БСП София доц. Александър Маринов разказва пред "24 часа" за познанството си с основателя на първата силова групировка, за създаването и елиминирането на "добре облечените бизнесмени" от кръгове около Държавна сигурност и за контактите на престъпни босове със силните на деня политици.

"Нямам спомен за конкретния диалог, но обсъждахме бъдещите планове на Васил, които бяха свързани с отделяното му от хората, които са го създали. Той си даваше сметка, че се опитват да използват него и другите спортисти, да ги насъскват помежду им, в името на определени икономически и политически цели. Някои от тях като Васил Илиев си задаваха въпроса как да се освободят от тази хватка.", разказва доц. Маринов за последния си разговор с Васил Илиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама