НОВИНИ


На Чобанов и на растежа - протестите им виновни

21 4878 25.09.2013
На Чобанов и на растежа - протестите им виновни
Петър Чобанов

В актуализацията на бюджета прогнозата за растежа беше понижена на 1%, но впоследствие финансовият министър съобщи, че очаква той да е дори по-нисък.



Общественото недоволство се е отразило на икономическия растеж, който вече се очаква да бъде 0,6 процента тази година заради слабите инвестиции, коментира финансовият министър Петър Чобанов по време на икономически форум в София, предаде Стандарт нюз. През следващата година обаче Петър Чобанов се надява ръстът да се ускори до 2 на сто. Според него мерките на правителството ще доведат до стабилен растеж. Той отбелязва също, че кабинетът ще се стреми към по-нисък фискален дефицит догодина.

 

"Политическата ситуация е твърде трудна, но ни помага да се съсредоточим повече и да действително да представим реформите и мерките, които ще допринесат за възстановяване на растежа", смята Чобанов. По думите му България върви към силен растеж благодарение на политики, ориентирани към заетостта и въпреки трудната политическа ситуация заради продължаващите с месеци улични протести.


„Ние имаме правителство. То достигна своите 100 дни. Продължаваме нашата стратегия... Протестите и улицата са също важни, за да бъдем прозрачни и да даваме всичко от себе си за осъществяването на реформите", заяви финансовият министър. Според него скоро ще се види резултатът от мерките за подобряване на бизнес средата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама