НОВИНИ


Овчаров: Кога Д. Добрев ще поеме отговорност за фалита на НЕК?

38 6506 27.09.2013
Овчаров: Кога Д. Добрев ще поеме отговорност за фалита на НЕК?
Румен Овчаров Булфото

Можеше да се потърси и тефтерчето на Красимир Стефанов - бившия шеф на НАП, или на Станимир Флоров - шефа на ГДБОП, да се види те кого и как са удряли.



Това казва в интервю за "Преса" Румен Овчаров. По думите му в момента правителството работи успешно за хората и държавата, и бизнесът се успокоява.

100-те дни на кабинета обаче били най-тежките от всички досега. Тези 100 дни показаха и нещо по-страшно - че за всяка една от най-важните институции в България - президент, правителство, съществува огромно подозрение, че е зависима, че е станала заложник на корпоративни икономически интереси, коментира Овчаров. По думите му правителството прави опит да се еманципира от групировката, с която го свързват, но президентът напълно се е отдал на интересите на противната групировка.

Овчаров коментира и проблемите в енергетиката. Бившият министър на енергетиката от правителството на Жан Виденов смята, че те не се решават, а наследството от ГЕРБ е "ужасно". Вътрешните задължения в сектора са за над 5 млрд. лева.

НЕК е фалирала компания - казал съм го още миналата година. Кога Делян Добрев ще поеме отговорност за това? Не да ми ходи сега като калинка от телевизия на телевизия и да обяснява как някой друг му е виновен, коментира още Овчаров.

Според него проектът АЕЦ "Белене" трябва да се състои. Той обаче трябвало да бъде анализиран наново, тъй като данните, получавани досега били манипулирани.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама