ПОЛИТИКА


Станишев: Борисов е като обидено дете

81 6614 27.09.2013
Станишев: Борисов е като обидено дете
Булфото

Председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев заяви, че лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов се държи като обидено дете в детска градина. Според него ситуацията с липсата на кворум говори много ясно за безсилието на ГЕРБ заради прищевките и интересите на лидера на парламентарната група на ГЕРБ.



"Той превръща цялата парламентарна група на ГЕРБ в един катун, който броди из парламента, влиза, излиза, регистрира се, не се регистрира. Всичко това има само една цел – да се консолидира контролът на Борисов и Цветанов над парламентарната им група и да се запази статуквото в държавата", заяви Станишев, цитиран от Фокус.

"Ясно е политическото безсилие на ГЕРБ като опозиция. Те внесоха искане за оставката на председателя на парламента. Дори това не желаят да дебатират и нямат достатъчно аргументи. Това е косвена подкрепа за работата на председателя, тъй като няма как той да бъде свален без дебати и гласуване", добави лидерът на БСП.

"Задайте си въпроса на какво пречат тези циркове, които се разиграват. Пречат на приемането на много сериозни и дълбоки промени в Закона за обществените поръчки, които бяха изцяло контролирани от един тесен кръг на ГЕРБ. Промените, които са внесени от Министерски съвет, създават конкурентност, помагат и дават шанс на малки и средни фирми да участват в обществените поръчки", продължи той.

"Пречат на приемането на промените в Закона за корпоративно облагане, с което корпоративният данък за фирми в региони и общини с висока безработица, където няма заетост, също се поема от държавата. Те се освобождават от тази тежест, за да създават работни места", каза Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама