НОВИНИ


Данък земя поискаха кметове

1 5165 29.09.2013
Данък земя поискаха кметове
Министърът на финансите Петър Чобанов Булфото

Данък от 1 лев за декар върху земята поискаха кметове от министъра на финансите Петър Чобанов. Те предлагат събраните средства да влизат директно в общинските хазни.



“Някои предложиха този данък, други казаха, че не са съгласни с него. Предлагам първо да ги оставим да се разберат и после да дискутираме”, заяви министър Чобанов, предава “Стандарт”. По време на дебатите за икономиката в събота кметовете са настояли малките производители от регионите да се обединят в т. нар. пулове и да изнасят продукцията си.

Отново от по-малките населени места е дошла идеята за разширяване на ваучерите за храна на работниците и служителите. Въпросните ценни книги да се ползват и в малките магазинчета, а не само във веригите, настояли пред икономическия министър Драгомир Стойнев градоначалниците.

По време на дебатите са коментирани и диференцирани облекчения за инвеститорите. По-големи бонуси да получават компаниите, строящи предприятия, а не търговски вериги, както и да има преференции за чужди инвеститори в районите с голяма безработица искат кметовете.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама