НОВИНИ


КС гледа жалба на РЗС, подкрепена от ГЕРБ

10 5766 30.09.2013
КС гледа жалба на РЗС, подкрепена от ГЕРБ

ГЕРБ ще подкрепи подписка на Яне Янев за касиране на гласовете от Турция. Днес в парламента се срещнаха двамата лидери на ГЕРБ и РЗС. От "Ред, законност и справедливост" са представили доказателство, че в една секция са гласували от 1200 до 1600 души, което е невъзможно, заяви пред bTV Яне Янев.



"За първи път в София има избрани трима депутати от ДПС и то избрани с гласовете от Турция. Този прецедент не се е случвал от освобождението до днес. Това е турцизиране на столицата". Това заяви председателят на “Ред, законност и справедливост” Яне Янев. Според него, 51 000 фалшиви гласа от Турция са трансферирани в София. “Сезирахме Конституционния съд като се подписаха 48 народни представители. Делото е насрочено и ще има определение за допустимост в близките дни”, каза Янев.

“Искаме заседанието на Конституционния съд да бъде открито, тогите да бъдат извадени от нафталина, тъй като това е изключително важна обществена тема. В Турция е имало предварително изготвени списъци”, категоричен е лидерът на РЗС.

Конституционният съд чрез своята техническа организационна експертиза е доказала, че в една секция не могат да гласуват повече от 936 човека. “Сега ние представихме доказателства чу в Турция в една секция са гласували от 1200 и 1600 човека, което практически е невъзможно”, подчерта Яне Янев. /БЛИЦ
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама