НОВИНИ


Октомври световният месец за борба с рака на гърдата

1 5974 01.10.2013
Октомври световният месец за борба с рака на гърдата

За 28-а поредна година човечеството ще отбележи октомври като световен месец за борба с рака на гърдата. От асоциацията на пациентите с онкологични заболявания припомнят, че в България жените, които страдат от коварното заболяване, са хиляди, но всички те продължават да се борят за живота си, въпреки немалкото административни проблеми, които срещат по пътя към своето оцеляване.


В първия ден от месеца, посветен на борбата с рака на гърдата, от асоциацията организират в столицата премиерно излъчване на филм, заснет за жените в напреднал стадий на това заболяване.

Във филма участват както пациенти и лекари, така и представители на законодателната власт у нас, а адресът на асоциацията, на който от 11 часа ще се проведе прожекцията, е ул. „Стефан Караджа" 24. Месец октомври е обявен за месец за борба с рака на гърдата още през далечната 1985 година. В самото начало идеята е да се популяризира мамографията като ефективно средство за ранно откриване и лечение на коварното заболяване. Днес хиляди хора по света възприемат октомври като месец за активни разяснителни кампании относно причините, превенцията и лечението на болестта.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама