НОВИНИ


Майката на Боксьора от "Опасните" плаши със самозапалване

9 6807 04.10.2013
Майката на Боксьора от "Опасните" плаши със самозапалване

Майката на члена на бандата "Опасните" Върбан Борисов, на 32 години, заплаши да се запали в 10 часа пред ВСС. Тя донесе туба с бензин в студиото на bTV. Мотивът й за крайното решение е, че синът й лежи в Централния затвор с киста от дясната страна на шията и не го пускат да се лекува.



Преди дни в прокуратурата бе получено писмо от майки на "Опасните", които заплашиха, че ще се самозапалят.От 1 година и половина прокуратурата бави лечението, категорична е майката. Прокурор Байданов й казал, че с такава диагноза се живее, а от онкологията й обяснили да идат, когато кистата стане като диня.

Върбан Асенов Борисов, по прякор Боксьора, бе заловен миналото лято в рамките на операция "Опасните".  Бандата е извършвала грабежи в особено големи размери на златни и сребърни накити, пари от златарски ателиета. Борисов е известен на органите на реда като шеф на бандата. Прякорът му е даден, тъй като е професионален боксьор и състезател по свободни боеве. В момента той е в Централния софийски затвор.

Борисов, който е с установено онкологично заболяване,  е претърпял две операции,  а утре - 3 октомври му предстои трета. Той  е лекуван в болницата при затвора София,  както и във външни лечебни заведения - ВМА София, в V -та градска болница - гр.София, ИСУЛ и МВР-Болница. За здравословното състояние на Борисов, в хода на разследването, са назначени три съдебно-медицински експертизи. Заключенията на всички тях са с еднопосочно заключение, че здравословното му състояние позволява прилагане на мяркатаза неотклонение „Задържане под стража“.  От заключението на последната съдебно-медицинската експертиза, изготвена на 25.09.2013 г. е установено, че здравословното състояние на Борисов е добро и лечението му може да се проведе успешно при тази мярка за неотклонение. До дни срещу групата ще бъде внесен обвинителен акт, обещават от прокуратурата.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама