НОВИНИ


116 протест: Атака с "Атапа" в метрото

35 6293 07.10.2013
116 протест: Атака с "Атапа" в метрото

Протестиращи срещу кабинета на Орешарски направиха акция „Атапа“ в метрото в София. В метростанция "Сердика“ те вървяха с маски на лицето на лидера на "Атака" Волен Сидеров и се замерваха с коркови тапи от бутилки за вино, подсещайки за съмненията, че атакисти са купонясвали в Брюксел.



Повтаряният от тях познат рефрен беше въпросът "Кой"?

Иначе за 116-и пореден ден протестът против правителството на Пламен Орешарски се събра пред Министерски съвет и тръгна към парламента. По данни на МВР към 19,30 часа на площад „Независимост" е имало стотина човека.

Малко след 20 часа те се отправиха към Народното събрание. На някои от издигнатите плакати се четеше „Държавата Русия срещу българския и руския народ", „България може да се спаси само с лустрация", „Айнщайн: Тоталитарните режими създават уроди".

Протестиращите носеха и раздаваха тапи – реплика към скандала с депутати от "Атака" в ресторант в Брюксел. Имаше и саксия с голямо растение по повод думите на Волен Сидеров, че управляващите трябва да се отнасят към партията му като към стайно растение, защото тя крепяла парламента.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама