НОВИНИ


Изслушват бивши членове на ГЕРБ за тефтерчето на Златанов

5 5592 08.10.2013
Изслушват бивши членове на ГЕРБ за тефтерчето на Златанов
Филип Златанов

Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, изслушва бивши членове на ГЕРБ.



На 26 септември Филип Златанов подаде оставка като директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси след скандал с тефтерчето му, в което бяха записани инициалите на активисти от ГЕРБ и инструкции кой да бъде ударен и коя проверка да се забави.

За изслушване на заседанието днес са бившите депутати от ГЕРБ Емил Димитров и Вяра Петрова, както и общинският съветник от Варна Марио Шиваров.

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев попита как точно тези лица са били избрани за изслушване днес в комисията от хилядите преписки в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Председателят на парламентарната комисия Кирил Добрев обясни, че са били избрани, защото двама от тях са бивши народни представители. „Те присъстват в тефтера на Златанов най-сериозно. По техните преписки има забавяне от повече от година. Показателен е случаят с Марио Шиваров", заяви Добрев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама