НОВИНИ


Емил Димитров потвърди, че Цветанов го заплашвал

19 7269 08.10.2013
Емил Димитров потвърди, че Цветанов го заплашвал
Емил Димитров Булфото

Никой няма да чуе лоша дума от мен за партия ГЕРБ. Ние сме били там доброволно. Но никой не може да ме спре да говоря за лошите практики, насадени от определени личности вътре.



Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Той беше изслушан днес от Временната анкетна комисия в парламента, която проучва обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„Да предупредя днешните управляващи – не е важно дали са Цветанов и Фидосова, не изкорените ли цветановщината и фидосовщината, след известно време някоя друга комисия ще търси други инициали, в които да не дава Господ да питат дали сте вие. Да бъдат така добри народните представители да направят закона такъв, че тези разследвания да бъдат обективни”, призова Димитров.

„Всички членове на комисията или не помнят какво е станало, или държали да не отговарят по казуса. Доста срамно е заседанието. Не влизайте по-дълбоко в темата, ще стане много неприятно.”
 
Към колегата си Радев, Димитров се обърна с думите: „Когато дойде г-жа Фидосова и каза, че има решение за създаване на такава комисия, аз зададох въпроса защо комисия, каквато има от народни представители, трябва да излезе извън парламента, да работи незнайно къде. Народният представител все пак е избиран, клел се е в Конституцията и е много по-трудно да го манипулираш, отколкото от един чиновник, който си назначил. Затова комисията от народни представители е била много по-обективна и затова тогава не са съществували подобни тефтерчета”, заяви Димитров, предава „Фокус”.

„Не е тайна и това е практика на всички политически сили, да идва някой, който спуска на парламентарната група решенията на ръководството. По същия начин е спуснат и състава на тази комисия”, посочи той.

На въпрос защо точно той е в тефтерчето на Филип Златанов, Димитров заяви: „Беше всеизвестно, че специално аз бях вътрешен опозиционер, имах разногласия с определени личности”.

„С Фидосова съм имал много срещи, но по този казус не съм разговарял. Но имаше заплахи от Цветанов, че на „Емил ще му се случва нещо”. Дойде информация, че половин година БОП-а работи по Емил Димитров. Това беше системата, за съжаление. И това доведе до тежки последици. Страшно е, че хората се обезвериха и нямат представителство”, коментира той.

„Директни заплахи специално към мен никой не е отправял”, посочи Димитров. „Семейството ми беше в чужбина, така съм преценил, няма да коментирам причините”, каза още той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама