НОВИНИ


О. Минчев: Води се пропаганда за нов заем

25 5449 08.10.2013
О. Минчев: Води се пропаганда за нов заем
Булфото

Гласуваха си един милиард върху настоящия бюджет. Водят пропагандна кампания, че ще вземат нови 720 милиона (362 млн. евро) "много изгоден" заем от Германия. Сега този (Хасан Адемов - бел. ред.) говори за още заеми. Очевидно ще трябва да понесем последствията от поредното прилагане на управленския принцип Станишев-Доган - "след нас потоп".



Така коментира политологът Огнян Минчев казаното днес от министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов в студиото на ТВ7. От телевизионния ефир Адемов обеща минималната работна заплата да стане 340 лева от януари догодина и обяви, че подкрепя идеята за криминилизиране на неплащането и укриването на осигурителни вноски, макар на този етап идеята да среща сериозен отпор от юридическото ядро на партньорите БСП.

В профила си във Фейсбук Минчев написа още: "Мисля, че е редно всички опозиционни сили - във и извън Народното събрание, неправителственият сектор и организациите на протестиращите да излязат с категорична позиция: Ние няма да плащаме дълговете на марионетния режим на ДПС-БСП-Атака. Нека всички потенциални кредитори - особено европейските - да знаят, че зад действията на марионетките на власт не стои никаква гражданска и политическа легитимност.

Тази позиция няма да предотврати злоупотребата с власт с цел грабеж, но ще качи цената на политическите решения, с които марионетките на власт ще увеличат публичния дълг на България. Кой предложи Пеевски? Кой - за пореден път - ограби България? Днес те се усмихват снизходително - нека направим така, че утре усмивките им да помръкнат."

Сутринта социалният министър Хасан Адемов заяви, че с бюджета за догодина ще се опитат да се размразят социалните помощи и да се вдигне на крака икономиката, но призна, че най-вероятно ще се наложи тегленото на нов заем, предвид нивото на фискалния резерв и предстоящите плащания. Това ще стане ясно на 1 ноември, когато проекта за Бюджет 2014 година влезе в Народното събрание, обясни Адемов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама