НОВИНИ


Орешарски ще работи за кредитна линия от 500 милиона евро

15 5634 08.10.2013
Орешарски ще работи за кредитна линия от 500 милиона евро
Пламен Орешарски

Ще работим за ново рамково споразумение за кредитна линия в размер на 500 милиона евро за следващия програмен период – пари за рефинансиране и съфинансиране на проекти по Кохезионния фонд.



Това каза министър-председателят Пламен Орешарски след среща с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Михай Танасеску, предаде „Фокус”. Европейската инвестиционна банка винаги е била много корпоративна и отзивчива към всички нужди на нашата страна. Нашите взаимоотношения датират от 90-те години. Досега около 4 милиарда евро е общата експозиция по проекти от 90-те години насам”, посочи Орешарски.

„В момента подготвяме финансовата перспектива за следващия програмен период. Разговорът беше фокусиран върху взаимоотношенията ни с ЕИБ в рамките на следващия програмен период. Имаме интерес към кандидатиране на железопътни участъци. Отделихме внимание на кредитна линия 100 - 150 милиона евро по Българската банка за развитие. Ще ускорим тази процедура. Вицепрезидентът спомена, че банката няма лимити за България, стига да имаме добри проекти”, заяви Пламен Орешарски.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама