НОВИНИ


НС реши - няма да затваряме границите си за бежанци

14 5267 09.10.2013
НС реши - няма да затваряме границите си за бежанци

Парламентът отхвърли Проекта за решение за недопускане на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Република България.



„За" проекта гласуваха 18 народни представители, „против" – 165, като четирима депутати от ПГ на Коалиция за България се въздържаха. "Службите да си вършат работата, защото не може децата да страдат, защото някой някъде не си е свършил работата, а получава заплата за това", заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков по време на дебатите.
 

"Много е лесно е да спазваш Конвенция за бежанците, когато в България няма бежанци. Много е лесно да назначаваш председател на Агенция за бежанците, когато няма бежанци. Много е трудно обаче тази система да си върши работата за това, за което е назначена. Много е хубаво да има служби – ДАНС, НСО, НРС, когато няма предизвикателства за сигурността. Когато има предизвикателства, казваме – има проблем. В никакъв случай не бива да стигаме до това решение, което води до денонсиране на една конвенция, която почива на Хартата за човешките права", заяви Миков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама