НОВИНИ


Студенти чакат Токушев, той "отсвири" лекцията си

18 8103 09.10.2013
Студенти чакат Токушев, той "отсвири" лекцията си
Димитър Токушев, председател на Конституционния съд

Професор Димитър Токушев вероятно не желае отговоря на въпроса: "Защо върнахте Пеевски като депутат?" Студентите се разотиват, журналистите не успяват да го открият и в кабинета му.



Малко след 9.00 ч. в аудитория 272, най-голямата в Софийския университет "Св. Климент Охридски", се чуват освиркванията на протестиращи пред парламента, описва днешната ситуация Дневник. Залата е пълна с първокурсници, които чакат професор Димитър Токушев, преподавател по история на българската държава и право. Токушев е и председател на Конституционния съд и един от съдиите, които са гласували за връщането на Делян Пеевски като депутат.

В аудиторията са и няколко души, организирани във "Фейсбук" след решението на Конституционния съд, дошли да попитат Токушев: "Защо върнахте Пеевски като депутат?" В единия край са и журналисти, които искат да отправят въпроси към председателя на КС (засега решението е коментирано публично единствено от докладчика по делото Румен Ненков).

За няколко минути в аудиторията е по-скоро тихо. Разменят се само погледи.  Малко преди 9:15 ч. се появява момиче и размахва пръст: "Няма да имаме лекция", казва тя. Не следва никаква реакция. Оказва се, че Токушев днес няма да преподава. Журналистите не успяват да го открият в кабинета му, а според секретарките той едва ли щял да иска да говори с медиите.

Момиче първокурсничка се приближава към журналистите: "Аз съм си платила за висшето образование и не смятам, че е редно да идвате тук и да проваляте лекцията", казва тя с равен тон. Тя не знае, че Токушев е председател на КС, не знае за решението на Пеевски, но знае, че е трябвало да има лекция. Тя е искала да чуе професора.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама