НОВИНИ


Бащата на Искра Фидосова съди енергото

10 6040 10.10.2013
Бащата на Искра Фидосова съди енергото
Искра Фидосова

Бащата на Искра Фидосова - Фидос Симеонов, от няколко месеца води битка с енергото. Сагата е от началото на годината, но върхът бил през март. “Откакто дъщеря ми падна от власт, от енергото не ми обръщат внимание”, оплаква се бай Фидос.



Той е пенсионер, но е собственик на хижа “Петрохан”, пише 24 часа. В нея нямало много туристи и затова консумацията на ток била слаба. На 15 март т.г. му изпратили екип от отдел “Технически загуби”, който отчел, че електромерът му отчита с 18% по-малко. Същия ден след 2 часа дошъл втори екип, експертите този път засекли, че електромерът е мързелив, не работи добре и отчита 33% загуби.

По-късно дошъл и трети екип, за да даде независима оценка и положението пак било същото - с по-ниски показатели. “Не аз, моят електромер ще съди ЧЕЗ за обида”, шегува се бай Фидос. Същия месец той платил 182 лв., а следващия - когато нямало никаква посещаемост, 167 лв. Експертите съставили констативни протоколи за по-малкото количество отчитана еленергия и го глобили с 212,74 лв. Фидос Симеонов се примирил и ги платил.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама