НОВИНИ


Червеният семафор за Шенген е политически

26 4679 14.10.2013
Червеният семафор за Шенген е политически
Булфото

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че в България отлагането на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство се тълкува по-скоро като политически, отколкото като технически въпрос.



На пресконференция след срещата си с хърватския държавен глава Иво Йосипович, Плевнелиев поясни, че е "технически очевидно за всички, включително за Европейската комисия, която многократно категорично се произнесе след направените инспекции в България, че ние сме готови и работим ефективно."

"Дори много по-добре отколкото други държави на границите си. Комисията е категорична, че България и Румъния са технически готови и си вършат добре работата", допълни Плевнелиев.

Той припомни, че България е приела компромисен вариант, който е двуфазен – първо въздушните и морските граници, а по-късно и сухопътните граници и допълни, че страната ни очаква бързо решение. Той подчерта, че за България е важно да се интегрира в Шенгенската зона, за да може бизнесмени, туристи и посетители да се движат свободно навсякъде с една виза, пояснява Нова телевизия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама