НОВИНИ


Овчаров да си подаде оставката от надзорния съвет на "Лукойл"

8 4974 16.10.2013
Овчаров да си подаде оставката от надзорния съвет на "Лукойл"

Румен Овчаров да си подаде оставката от надзорния съвет на "Лукойл". Отговорност за неговото назначаване носи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той трябва да вземе мерки или да си ходи.



За това призова Николай Бареков във Варна. Според него "пускането на лисицата в кокошарника" може да доведе до протести, като тези през февруари, които свалиха правителството на Борисов.

Човек като Румен Овчаров няма място в надзорния съвет на "Лукойл", тъй като той е създал този монопол, а Бойко Борисов беше този, който пазеше гърба, обясни Бареков.

Той коментира и скандала с 70 000 лв., които Росен Плевнелиев е взел на ръка от фирма "Симек". Според договора той е нямал право да направи това, тъй като там изрично е било записано, че всички плащания трябва да бъдат направени по банков път. Вместо това той отива и тегли парите кеш, посочи Бареков. Той посочи, че преди изборите хора като Росен Плевнелиев и Бойко Борисов са били сочени като развиващи успешен бизнес модел, но проблемът е, че този модел – рушветчийството те го пренесли и в политиката. "Ето защо аз настоявам Росен Плевнелиев да излезе пред обществото и да каже нарушавал ли е етиката и законите", настоя Бареков и отново показа договора. "В него няма възможност за теглене на ръка, но явно президентът обича плащанията на ръка и рушветчийството", коментира той.

Бареков откри във Варна първия за страната офис на движението "България без цензура". Той се намира на метри от Общината на варненския булевард "Мария Луиза" 33. . "Тук ще се работи на доброволчески принцип", каза Бареков и призова варненци да се включат в инициативата. Във варенския офис ще стартира и написването на експертна програма за управление на България.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама