НОВИНИ


Вежди Рашидов: Съветниците на Стоянович са идиоти

10 5535 16.10.2013
Вежди Рашидов: Съветниците на Стоянович са идиоти

Този парламент аз го гледам с любопитство и с отвращение. Това е един такъв спектакъл, че могат артистите да им завидят, с отвращение, защото българският народ не заслужава такъв тип хора да го управляват. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.



"Аз съм съгласен с казаното от Татяна Дончева, защото тя е отдавна в политиката и знае много неща. 100 дни минаха време е да се разработят". "Ходим на избори, защото живеем в демокрация, жалко че промяна няма", коментира Рашидов. Опозицията трябва задължително да клати властта. Това са законовите лостове, които трябва да ползва. Нормално е опозицията да иска оставката на правителството, ползвайки всички начини, които Конституцията позволява. На мен не ми харесва поведението на управляващите и затова се държим по този начин", поясни той. "Естествено е да не се осигури кворум, защото БСП управляват, те трябва да си осигуряват кворума", поясни той.

"Има реакции на хората, когато си получил доверието им ти трябва да се вслушваш в тях. Хората искат промяна, искат избори, трябва да се вслушваме в тях", каза Вежди Рашидов. "Когато искаш една власт да падне и да има нови избори, всички които споделят това трябва да бъдат заедно". "Аз бих се радвал и искам така да управлявам, а хората да ми свирят и танцуват, това е прекрасно", коментира бившият културен министър протестите срещу правителството.

"Много скоро трябва да се махне това правителство, защото това което се случва не е честно към хората. Когато се обсъжда следващият вот на недоверие за провалите в културата, ще се аргументираме по-точно. Новият министър иска да смени съветниците си и да сложи едни идиоти. Не може да те съветват идиоти", даде пример Рашидов с новия министър на културата. За министър Стоянович оценката за 100-те дни управление е стратегията, която беше готова, те сега я променят". За Българският Лувър, Вежди Рашидов коментира, че животът има смисъл само, ако успееш да осъществиш мечтите си.

"Аз се гордея, че успях да осигуря европейски пари за този проект. По-важно е да има приемственост, да създадем нещо значимо за българската култура и нация. Проектът е завършен и може да се пусне в експоатация. Лувърът е готов, министърът да се разработи".

"Екипът, който предложиха на Орешарски е много лош, аз нямам нищо против него като премиер. Той е заложник на екипа си", обясни Рашидов. "Бюджетът за българската култура от години не е реален. Трябва да търсим повече пари за култура. Аз исках да се обърне повече внимание на артистите, на художниците, на българската книга", завърши Вежди Рашидов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама