АРТ ДЖУНГЛА


3 000 лв. награда получи българска медия в чужбина от НДФ “13 Века България”

1 6239 18.10.2013
3 000 лв. награда получи българска медия в чужбина от НДФ “13 Века България”
Греди Асса

На финала на Деветата световна среща на българските медии от чужбина изпълнителният директор на НДФ “13 века България” проф. Греди Асса награди Светла Кьосева от сп. “Хемус” в Унгария за приноса й за разпространението на българската култура и български медии в чужбина.


 

Фондът учреди специална награда за българоезична медия в чужбина със значителен принос в разпространението на българската култура, съобщи за Фрогнюз Снежана Йовева от Фонда, която координира този проект. Тя добави, че в този контекст се вписва и уникалната изложба на Фонда "Река на толерантността", открита специално от министъра на културата Петър Стоянович. Тя ще бъде дарена следващия месец в Прага на българско сдружение по повод 5-тия международен фестивал на българите по света.

Срещата тази година събра рекорден брой участници от всички досега – над 370. В нея освен български журналисти от чужбина се включиха редица значими обществени фигури, интелектуалци, експерти.

Специални гости на форума са генерални и регионални директори на информационни агенции от Русия, Китай, САЩ, Великобритания, Сирия, Азербайджан, Палестина, Македония, Румъния, Словения, Словакия и други.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама