НОВИНИ


Баневи щели да съдят България в Страсбург

29 5986 21.10.2013
Баневи щели да съдят България в Страсбург
Евгения и Николай Баневи Булфото

От идването на ГЕРБ на власт сме подложени на силни репресии. Целта е да ни вземат бизнеса и да се настанят те на нашите места. Затова мъжът ми още преди 4 години каза, че ГЕРБ са просто шайка разбойници.



Това заяви пред БНТ Евгения Банева и се закани, че заедно с мъжа си Николай Банев ще съдят България в Страсбург заради репресиите.

Първо ни подгониха за земята край „Русалка", а после ни отнеха земята на къмпинг „Градина". "Агенцията по приватизация извърши престъпление, продаде земята на „Градина" на безбожно ниска цена - по 12 евро на кв. м., а в този район един кв. м. се търгува над 120 евро. Направете си сметка за каква далавера в чужда полза става дума", каза още Евгения.

Тя заяви, че двамата с мъжа ѝ са сезирали главна прокуратура три пъти заради далаверата с „Градина", но жалбата им все се губила.

Банева е категорична, че олигархията е изцяло в средите на политиците. "Задкулисието е много силно в България. Големият бизнес усеща това много силно. Но през изминалите 4 г. нямаше фирма, която да не бъде засегната, докараха народа до просешка тояга. Хората живееха в страх при ГЕРБ. Не мога да сравня правителството на Борисов с никое друго досега", каза още тя.

Банева заяви, че вярва, че Орешарски ще направи необходимите реформи, въпреки че правителството му е поставено под сериозен натиск. Отрече семейство Баневи да имат офшорни фирми и не се притесняват от новия закон.

"Хубаво е да се види какви данъци плащат в България големите чужди компании. Поне 90% изнасят печалбите навън. Със сигурност нашият бизнес загуби повече от 260 млн. лв. от управлението на ГЕРБ, НЕК ни дължи 40 млн лв", каза още тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама