НОВИНИ


Срещу ген. Киров нямало свидетели политици

11 5538 22.10.2013
Срещу ген. Киров нямало свидетели политици
Ген. Кирчо Киров Булфото

Няма политици сред посочените от прокуратурата свидетели по делото срещу ген. Кирчо Киров. Бройката на свидетелите не е фиксирана на този етап. Прокуратурата е посочила свидетели, между които няма политици.



Това каза пред журналисти говорителят на Софийска военно-окръжна прокуратура Елин Алексов. Хората, които са посочени като свидетели, се занимават малко или много с национална сигурност. Надявам се, да бъде разпитан ген. Драгомир Димитров, той е посочен като свидетел, обясни Алексов.

„Ген. Киров е с много добре структурирана защита, неговото процесуално поведение в досъдебното производство беше перфектно, той се държа достойно като генерал. Предполагам, че ще защити изказването си със съответните доказателства в съдебна зала. Всичко, което е казано, трябва да бъде доказано.

След като една прокуратура, която не трябва да е политически обвързана, се е погрижила да внесе един акт срещу такъв човек и да злепостави едно отговорно длъжностно лице в очите на всички, значи сме се постарали да преценим всичко и да допусне всички възможни тези.

Моето вярване е, че българската прокуратура е политически независима. Това, че прокуратурата се разминава в своята теза за доказване със съда, в крайна сметка съдът е този, който съди. Ние сме част от подготвителната фаза на процеса. Във Военна прокуратура работиха най-опитните следователи и през цялото време сме се мъчили да не засягаме човешкото достойнство, да спазваме всичките има права", посочи Алексов.

Той обясни, че не помни в неговата прокуратура да е било образувано дело под политически начин и допълни, че българската прокуратура като цяло не се поддава на политически натиск.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама