НОВИНИ


Боевски сътрудничил на бразилските власти за наркотрафика?

12 5494 24.10.2013
Боевски сътрудничил на бразилските власти за наркотрафика?
Булфото

Докато държавниците ни вдигат рамене за освобождаването на Гълъбин Боевски от бразилски затвор, от посолството на южноамериканската страна у нас заявиха, че са информирали България още на 5 април 2013 година за експулсирането на щангиста. А що се отнася до причината за връщането ни на спортиста, Бразилия до този момент не дава информация. Това даде хляб за редица догадки и хипотези.


 

Бившият апелативен прокурор Иван Петров е на мнение, че Боевски обещал сътрудничество на бразилските власти за наркотрафика. Това извоювало неговата свобода.

 

„Може и да си е купил свободата. В редица държави се прави това. Не е изключено 7 месеца да е  събирал пари за пускането му. Не смятам, че e освободен на 13 март”, предположи още магистратът.

 

Според адвокат Марин Марковски пък Гълъбин Боевски се е прибрал в България със съдействието на президента на Бразилия Дилма Русеф.  „Фактите са два – или е помилван, или е отменена присъдата. Може и българският, а не само бразилският президент да е помилвал Боевски. Аз лично съм убеден, че той не е извършил това престъпление. В България години наред и сега в момента ТИР-овете и камионите, като минават през страната, могат да ги заредят, а шофьорите дори да не знаят, че ще превозват наркотици“, добави Марковски.

 

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама