НОВИНИ


Червените вземат партийния билет на проф. Близнашки

26 6156 25.10.2013
Червените вземат партийния билет на проф. Близнашки

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки може да остане без партиен билет на БСП. Тази събота на градската конференция на червените в София въпросът за членството му в Столетницата ще бъде повдигнат от соцдепутата Страхил Ангелов, който е и бивш шеф на район "Витоша".



Ангелов ще бъде подкрепен и от други делегати, които ще поискат партийната организация на Близнашки да го изключи. "Повече от три месеца той говори против партията и правителството, иска оставката на кабинета", мотивира се Ангелов. И запита: "Това ли щеше да е поведението му, ако беше в депутатските листи?".

"Да ме изключат, няма да обжалвам. Подал съм заявление да ме освободят от Националния съвет, но още не са го гласували",съобщава позицията на професора "Стандарт".

Търпението в червените редици се изчерпало, след като в последните дни професорът дори си позволил да призовава студенти да окупират аулите в Софийския университет. "Сега момичета и момчета спят на твърдите банки в 272 - ще пораснат за една нощ, толкова колкото години няма да им стигнат, ако ходят с наведена глава #occupysu, #ДАНСwithme!", написа във Фейсбук Близнашки.

От няколко месеца професорът редовно публикува снимки и статуси от Протестна мрежа.
Исканата партийна книжка на професора ще предшества избора на нов шеф на столичните социалисти. Както вече стана ясно, за поста на зам.-министъра на икономиката Анна Янева има трима претенденти - депутатите Борис Цветков и Николай Малинов, както и оргсекретарят на организацията Калоян Паргов. Реалната битка ще е между Малинов и Паргов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама