НОВИНИ


НЕК получи отсрочка по "Белене"

1 5651 25.10.2013
НЕК получи отсрочка по "Белене"
Булфото

НЕК получи отсрочка за защитата си по делото за "Белене". Срокът за представяне на българската позиция по заведеното от руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) арбитражно дело в Париж е удължен до 6 декември.



На 25 октомври изтичаше срокът, в рамките на който страната ни можеше да се защити пред арбитражния съд. Процесуалните представители на НЕК ЕАД, адвокатско дружество "White and Case" обаче са поискали удължаване на срока до 6 декември 2013 г. До тази дата страната ни трябва да представи възражение по иска на АСЕ и насрещен иск заедно със свидетелски показания и доклади на експерти, предаде БГНЕС.

Във връзка с искането на адвокатството дружество арбитражният трибунал е допуснал промяна в приетия процедурен график, за което е получено и съгласието на процесуалните представители на АСЕ.

Искането на "White and Case" за промяна в процедурния график е нормална практика в правния мир при водене на арбитражни дела. Искането е свързано с гарантиране на защита интереса на НЕК и нормалното протичане на работата по обработка и анализ на голям обем материали. Подобно искане беше направено и от страна на АСЕ на по-ранен етап от делото, напомнят от НЕК.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама