НОВИНИ


Тотална окупация на Софийския Университет

140 6853 25.10.2013
Тотална окупация на Софийския Университет
Булфото

Пълна окупация на Софийският университет „Св. Климент Охридски" спира учебните занятия заради протеста на студентите. Учебното заведение е окупирано от студентите, които вече трети ден блокират най-голямата аудитория. Тази вечер ще се реши дали утре планираните изпити по право ще се проведат по график.



Студентите, които от сряда са окупирали 272 аудитория в Софийския университет, взеха решение да разширят обсадата върху целия Ректорат. Това стана след двучасово заседание на студентите при закрити врата в една от залите. В Ректората са останали около 50 студенти, които обявиха „безсрочна и ефективна окупация".

Те гласуваха декларация, в която обявяват, че блокадата ще продължи до незабавната оставка на Народното събрание и възможното най-бързо провеждане на парламентарни избори.

В декларацията са описани условията, при които ще продължи блокадата – спират се редовните учебни занятия и повечето административни дейности.

Студентите гарантират, че ще осигурят реда в Ректората, както и че няма да допуснат посегателство върху имущество на Софийския университет. Ще се разрешат в минимална степен административни дейности, без които ще се генерират загуби за ВУЗ-а – от финансов или научен характер.

Целите на студентите са:

1. незабавно разпускане на XLII-то Народно събрание;
2. възможно най-бързо насрочване на нови парламентарни избори;
3. нетърпимост на общественото тяло към ширещото се престъпно беззаконие в най-високите етажи на държавното управление;
4. превръщането на България в цивилизована, правова държава;
5. и утвърждаването на справедливостта и знанието като високи обществени ценности.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама