НОВИНИ


Н. Тицин: Влязат ли студенти в такава битка, няма връщане назад

43 5809 29.10.2013
Н. Тицин: Влязат ли студенти в такава битка, няма връщане назад
Найо Тицин

Много от тези, които изразяват гражданското неподчинение сега, са деца на онези от 1990 г., но едва ли има връзка между днешните протестиращи студенти и тези от 1997 г. или 1990 г.



Когато студентите влязат в такава битка, няма връщане назад, заяви по БТВ журналистът и продуцент Найо Тицин в коментар на продължаващата вече седми ден окупация на Ректората на Софийския университет. Вчера студентският протест получи подкрепа от редица висши учебни заведения в страната, но Академичният съвет се обяви против формата на изразяване на недоволството.
 

„Искрата в момента са стотината души, които окупираха аулата. После започнаха като домино да се включват и студенти от други университети. Това е вълна, която няма спиране”, обясни Тицин, който е активен участник в антиправителствените протести.

По думите му, едва ли има връзка между днешните протестиращи студенти и тези от 1997 г. или 1990 г., защото те са от различни поколения. „Младият човек иска да преживее своята революция”, продължи Тицин, но уточни: „Много от тези, които изразяват гражданското неподчинение сега, са деца на онези от 1990 г.” 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама