НОВИНИ


Студенти от НБУ спират движението по Околовръстното

43 5176 29.10.2013
Студенти от НБУ спират движението по Околовръстното

Студенти от Нов български университет съобщиха, че са решили да блокират Околовръстното шосе в района на учебното заведение, предаде БНР.Според информацията, акцията е в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, които окупираха сградата с искане за нов морал в политиката.



Няма данни кога ще започне блокадата, нито колко ще продължи. Не се съобщава и дали акцията е съгласувана със Столична община или е без необходимото разрешение.

Студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград са взели решение да окупират Стопанския факултет, научи БЛИЦ. Сградата на департамента се намира точно срещу съда в града. Кандидат-висшистите са категорични, че блокадата ще е пълна и никой няма да бъде допуснат да влезе. Идеята се е родила буквално преди час и затова лекциите във факултета все още не са спрени. Студенти обмислят как да бъде блокиран и Правно-историческият факултет. Той се намира в сградата на Американския университет и затова не може да бъде изцяло окупирана, обясниха кандидат-висшисти за БЛИЦ. Учащите в ЮЗУ са солидарни с колегите си от другите ВУЗ-ве, които вече са под пълна или частична блокада. "Окупационния вирус" плъзна от Софийския университет, където вече седмица стотина студенти са завзели Ректората, а учебните занятия там са спрени.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама