НОВИНИ


ДПС дава решението за мораториума за земята на Конституционния съд

12 5368 29.10.2013
ДПС дава решението за мораториума за земята на Конституционния съд

Искането на ДПС към Конституционния съд (КС) за отмяна на решението на НС за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година вече е подготвено.Според ръководството на партията решението на парламента отпреди една седмица противоречи на Конституцията и на договора за присъединяване към ЕС.



"Ние бяхме в абсолютно ясно съзнание за стратегическия национален интерес на България. Подобен политически акт предполага бистър ум, а не състояние на лудост, ще чакаме отговор от Коалиция за България. Надяваме се той да бъде положителен или поне частично положителен", заяви още Местан.

Той обясни, че не е водил предварителни преговори с никой от левицата за подкрепа.Лидерът на ДПС категорично подчерта, че няма причина да очакват реакции от ГЕРБ и "Атака".

"Смятаме за безпредметно да се обърнем към „Атака“ и ГЕРБ предвид факта, че освен вносителите на това решение, другата парламентарна група, която гласува абсолютно монолитно, е тази на ГЕРБ", заяви още Местан.

Той отново подчерта, че решението на парламента отпреди една седмица противоречи на Конституцията и на договора за присъединяване към ЕС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама