НОВИНИ


Чобанов: Едва 13% от служителите в МФ са назначени след конкурс

35 5945 31.10.2013
Чобанов: Едва 13% от служителите в МФ са назначени след конкурс
Петър Чобанов Булфото

Държавността за съжаление се разпадаше през последните четири години заради партията, която беше на власт и полага неистови усилия този процес да не спира.



Това заяви финансовият министър по време на парламентарните обсъждания за създаването на Времена анкетна комисия, която трябва да установи партийните назначения в администрацията по време на кабинета „Борисов". Той уточни, че от общо 355 новоназначени в Министерството на финансите от предишното правителство, едва 13% от тях са назначени с конкурс, а половината са назначени по заместване, за да могат по-късно да бъдат преназначени.

„Ще ви запозная с едно гениално решение за административна реформа. В щатното разписание на Министерството на финансите е записано: изпълнител - работник по озеленяване, изпълнител - цветопроизводител, изпълнител - тракторист, изпълнител - коневъд, изпълнител - лесовъд, изпълнител - помпиер. Това не е щатното разписание на Министерството на земеделието и храните, а на Министерството на финансите.

Това щатно разписание се появява в резултат на гениалната административна реформа на министър Симеон Дянков, който реши да закрие Агенцията за анализи и прогнози. Закри я, за да освободи щат за ловно стопанство Кричим", обясни Петър Чобанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама