НОВИНИ


Сергей Игнатов давал заплати на умрели преподаватели

20 6721 02.11.2013
Сергей Игнатов давал заплати на умрели преподаватели
Булфото

Бившият образователен министър от кабинета на Борисов – Сергей Игнатов призна на всеослушание, че е правил трикове за минаване между капките на свои програми за повече пари. С това той погазвал административния ред за минаване на предложение през Министерски съвет.


 

Игнатов разработил оперативна програма за средства от ЕС и я пробутал през февруари 2011 г. на Министерски съвет, без тя да е минала за одобрение по надлежния ред. И подминавайки този факт, премиерът Бойко Борисов я приел и внесъл за обсъждане.

 

„Скачат колеги, защото програмата е без съгласуване и трябва да се върне, а тя вече е влязла в дневния ред. Минахме на съгласуване после“, призна Игнатов в  "Факторът Кошлуков" в ефира на TV7.

„Кризата ни принуди с 20% да намалим субсидията на вузовете. Те бяха подкрепени и от БАН, а седмица след това се заговори за реформа“, спомни си Игнатов. Той призна, че при неговото управление университетски преподаватели, които са починали, месеци наред получавали заплати, защото никой не знаел, че са умрели.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама